Utazz Topival - Tippek kis és nagy felfedezőknek

MÁRCIUSI RECEPT: MÁKOS KUKORICÁS

Ez egy olyan palóc ételkülönlegesség, ami elsőre “vadul hangzik”, furcsa párosításnak tűnik, de érdemes megkóstolni, egyszer kipróbálni! Gyerekek kedvence lehet!! Igazi téli csemege. A szemes főtt kukorica hosszú téli estéken egy-egy tollfosztásos összejövetel alkalmából “születő” palóc étek. Akkoriban még minden sokkal egyszerűbb – vagy inkább természetesebb – volt. A morzsolt, és egy éjszakára beáztatott kukoricaszemeket békebelli kuktákban főzték. Hozzávalók: (de igazából mindenki akkora mennyiséget készít, amekkorát szeretne…) 10-15 dkg darált mák 2-3 csomag vaníliás cukor 5-10 dkg porcukor 2+1 evőkanál méz 20 dkg csemegekukorica Elkészítése: Nagyon egyszerű. A kukoricát főzzük meg kb 5 perc alatt, szűrjük le, majd keverjük össze darált mákkal és 2 evőkanál mézzel és pici vaníliás cukorral és porcukorral. Hígítsuk kevés vízzel és még meglocsolhatjuk a végén is kis citromos mézzel.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!