Hozzávalók:
50 dkg főtt, áttört burgonya
50 dkg liszt
2 dl tej
5 dkg élesztő + kis tej+ 1 csipet cukor
1 evőkanál cukor
25 dkg juhtúró
1 dl tejföl
1 kávéskanál só
Elkészítése:
A burgonyát pucoljátok meg először, majd fel kell darabolni, forró vízben megfőzni, és áttörni. Az élesztőt kevés langyos tejben egy csipet cukorral megfuttatjátok. Aztán össze kell keverni az áttört burgonyát, a lisztet, a sót, a tejet és a tejben megfuttatott élesztőt, és jól átdolgozni. Hagyjátok kelni meleg helyen, amíg a duplájára nem nő. Közben a juhtúrót valamicskét összetöritek egy villával, és hozzákeveritek a tejfölt. Ha a tészta megkelt, lisztezett deszkán kinyújtjátok, majd tenyérnyi téglalapokat vágtok ki belőle egy éles késsel. Minden lap felére juhtúrós tölteléket tesztek, majd a tésztát összehajtjátok, és a széleit az ujjaitokkal összenyomkodjátok. Bő, forró olajban mindkét oldalát pirosra kell sütni. Végül lecsepegtetitek, és konyhai törlőkendőre vagy szalvétára szeditek. Azonnal lehet fogyasztani.
Ha nagyobb darabokra vágjátok a tésztát kb. 12 db lesz belőle.