Utazz Topival - Tippek kis és nagy felfedezőknek

SZEPTEMBERI RECEPT

Palóc tekercs

 

Hozzávalók: (4 személyre):

4 szelet pulykamellfilé, 4 db kockasajt, 4 teáskanál tejföl, 4 burgonya, 2 tojás, 4 gerezd fokhagyma, 4 evőkanál finomliszt, só, őrölt bors, kevés tej, étolaj

Elkészítés:

A meghámozott, nyers reszelt burgonyából a sokak által tócsninak ismert, ízletes masszát készítünk: a reszelt krumplit összekeverjük liszttel, tojással, sóval, borssal, pépesre zúzott fokhagymával és annyi tejjel, hogy ne legyen túl sűrű. A húst kiklopfoljuk, enyhén besózzuk. A sajtot villával szétnyomkodjuk, a tejföllel elkeverjük, és elosztva felkenjük a pulykamellekre. Lapos tekercseket készítünk. Lisztbe forgatjuk, majd a masszába mártjuk, hogy egyenletesen befedje. Forró olajban jól átsütjük, mint bármilyen bundás húst. Tálalásnál három rézsútos szeletbe vágjuk a húsroládot. A húsétel különleges ízvilága úgy érvényesül igazán, ha petrezselymes párolt rizzsel és szeletelt őszibarackbefőttel együtt kínáljuk.

www.videkize.hu

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!