- Savanyú tojásleves:
Hozzávalók:
- 2 evőkanál olaj
- 2 kis fakanál liszt
- 3-4 babérlevél
- 1 evőkanál ecet
- ízlés szerint só
- személyenként 1-2 tojás
Olajból és lisztből rántást készítünk, felengedjük hideg vízzel, megsózzuk, beledobjuk a babérleveleket és felfőzzük. Ezután hozzáadjuk az egész tojásokat. Fontos, hogy nehogy rögtön megkavarjuk, hogy a tojások nem menjenek szét. Ecettel ízesítjük és összeforraljuk.
- Kukorica görhe:
Hozzávalók:
Az átszitált kukoricalisztet annyi vízzel keverték össze, amennyit felvett. Tepsibe
simították és néhány óráig meleg helyen állni hagyták. Ez alatt a vizet felszívta, és édes lett. Sütőben megsütötték.
Ma is elkészíthetjük egy kicsit „modernebb” módon:
A lisztet keverjük el kis sóval, zsírral vagy margarinnal, majd langyos, cukros élesztővel dagasszuk fakanállal. Akkor jó a tészta, ha már elengedte a fakanalat. Tegyük zsírozott, lisztezett tepsibe, kelesszük még, majd süssük meg.
palocreceptek.hu
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: