Utazz Topival - Tippek kis és nagy felfedezőknek

NOVEMBERI RECEPT

  1. Savanyú tojásleves:

Hozzávalók:

  • 2 evőkanál olaj
  • 2 kis fakanál liszt
  • 3-4 babérlevél
  • 1 evőkanál ecet
  • ízlés szerint só
  • személyenként 1-2 tojás

 

Olajból és lisztből rántást készítünk, felengedjük hideg vízzel, megsózzuk, beledobjuk a babérleveleket és felfőzzük. Ezután hozzáadjuk az egész tojásokat. Fontos, hogy nehogy rögtön megkavarjuk, hogy a tojások nem menjenek szét. Ecettel ízesítjük és összeforraljuk.

  1. Kukorica görhe:

Hozzávalók:

Az átszitált kukoricalisztet annyi vízzel keverték össze, amennyit felvett. Tepsibe

simították és néhány óráig meleg helyen állni hagyták. Ez alatt a vizet felszívta, és édes lett. Sütőben megsütötték.

Ma is elkészíthetjük egy kicsit „modernebb” módon:

A lisztet keverjük el kis sóval, zsírral vagy margarinnal, majd langyos, cukros élesztővel dagasszuk fakanállal. Akkor jó a tészta, ha már elengedte a fakanalat. Tegyük zsírozott, lisztezett tepsibe, kelesszük még, majd süssük meg.

palocreceptek.hu

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!