Zöldborsós csirkeleves palóc módra
Hozzávalók:
- 2 csirkecomb vagy –mell
- 2 evőkanál olaj
- 1 közepes fej hagyma, 1 mokkáskanál pirospaprika, 1 paprika, 1 paradicsom, 1 gerezd fokhagyma
- só, bors
- 25 dkg tisztított zöldborsó
- 25 dkg burgonya
- 2 dl tejföl
- 1 csapott evőkanál liszt
- 1 csokor kapor, 1 szál borsikafű
Elkészítés:
A húst megmossuk, kicsontozzuk, bőrét lefejtjük, a húst apróra felkockázzuk. Az olajon megfonnyasztjuk a finomra vágott hagymát, meghintjük a pirospaprikával, rádobjuk a húst, a felkarikázott paprikát és a paradicsomot, áttört fokhagymával, sóval, borssal ízesítjük, és fedő alatt puhára pároljuk. A zöldborsót és az apróra felkockázott burgonyát külön edényben megfőzzük, levével együtt a pörkölthöz adjuk, kiegészítjük annyi vízzel, amennyi levest akarunk készíteni, felforraljuk. Behabarjuk a liszttel elkevert tejföllel, vágott kaporral és borsikafűvel illatosítjuk, utánasózzuk, borsozzuk, jól összeforraljuk.
mindmegette.hu
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: