Utazz Topival - Tippek kis és nagy felfedezőknek

JANUÁRI RECEPT

Zöldborsós csirkeleves palóc módra

Hozzávalók:

  • 2 csirkecomb vagy –mell
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 közepes fej hagyma, 1 mokkáskanál pirospaprika, 1 paprika, 1 paradicsom, 1 gerezd fokhagyma
  • só, bors
  • 25 dkg tisztított zöldborsó
  • 25 dkg burgonya
  • 2 dl tejföl
  • 1 csapott evőkanál liszt
  • 1 csokor kapor, 1 szál borsikafű

Elkészítés:

A húst megmossuk, kicsontozzuk, bőrét lefejtjük, a húst apróra felkockázzuk. Az olajon megfonnyasztjuk a finomra vágott hagymát, meghintjük a pirospaprikával, rádobjuk a húst, a felkarikázott paprikát és a paradicsomot, áttört fokhagymával, sóval, borssal ízesítjük, és fedő alatt puhára pároljuk. A zöldborsót és az apróra felkockázott burgonyát külön edényben megfőzzük, levével együtt a pörkölthöz adjuk, kiegészítjük annyi vízzel, amennyi levest akarunk készíteni, felforraljuk. Behabarjuk a liszttel elkevert tejföllel, vágott kaporral és borsikafűvel illatosítjuk, utánasózzuk, borsozzuk, jól összeforraljuk.

mindmegette.hu

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!