JANUÁRI RECEPT

Zöldborsós csirkeleves palóc módra

Hozzávalók:

Elkészítés:

A húst megmossuk, kicsontozzuk, bőrét lefejtjük, a húst apróra felkockázzuk. Az olajon megfonnyasztjuk a finomra vágott hagymát, meghintjük a pirospaprikával, rádobjuk a húst, a felkarikázott paprikát és a paradicsomot, áttört fokhagymával, sóval, borssal ízesítjük, és fedő alatt puhára pároljuk. A zöldborsót és az apróra felkockázott burgonyát külön edényben megfőzzük, levével együtt a pörkölthöz adjuk, kiegészítjük annyi vízzel, amennyi levest akarunk készíteni, felforraljuk. Behabarjuk a liszttel elkevert tejföllel, vágott kaporral és borsikafűvel illatosítjuk, utánasózzuk, borsozzuk, jól összeforraljuk.

mindmegette.hu

Tovább a blogra »