Utazz Topival - Tippek kis és nagy felfedezőknek

FEBRUÁRI RECEPT

Töltött káposzta palóc módra

Hozzávalók:

* 50 dkg füstölt, főtt sonka, 3 db. lilahagyma, 2 fej fokhagyma, 2 ekanál zsír, magyaros fűszerkeverék, bors, só, 1 kg sertéslapocka darálva, 3 tasak félkész rizs, fűszerpaprika, 1 fej savanyított káposzta vagy 12 darab haraszt, 1 ek lecsó

Elkészítés:

  1. A sonkát ledaráljuk, összekeverjük a megtisztított hagymával és fokhagymával. Ezután hozzáadjuk a zsírt is, majd lábasba tesszük, és lassú tűzön összefőzzük egy kicsit. A fűszereket ízlés szerint adjuk hozzá.
  2. Körülbelül 5 perc múlva hozzáadjuk a darált húst is, és tovább főzzük még öt percig. Levesszük a tűzről, hozzáadjuk a rizst, a fűszerpaprikát, és jól összedolgozzuk.
  3. A káposztát ízlés szerint kimossuk, majd a lefejtett levelekbe göngyöljük a tölteléket és feltekerjük. Lábasba tesszük, felöntjük vízzel, és rátesszük a lecsót. Körülbelül egy óra alatt összefőzzük (ne sokáig főzzük, mert nagyon ragacsos lesz a rizs).

mindmegette.hu

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!