Töltött káposzta palóc módra
Hozzávalók:
* 50 dkg füstölt, főtt sonka, 3 db. lilahagyma, 2 fej fokhagyma, 2 ekanál zsír, magyaros fűszerkeverék, bors, só, 1 kg sertéslapocka darálva, 3 tasak félkész rizs, fűszerpaprika, 1 fej savanyított káposzta vagy 12 darab haraszt, 1 ek lecsó
Elkészítés:
- A sonkát ledaráljuk, összekeverjük a megtisztított hagymával és fokhagymával. Ezután hozzáadjuk a zsírt is, majd lábasba tesszük, és lassú tűzön összefőzzük egy kicsit. A fűszereket ízlés szerint adjuk hozzá.
- Körülbelül 5 perc múlva hozzáadjuk a darált húst is, és tovább főzzük még öt percig. Levesszük a tűzről, hozzáadjuk a rizst, a fűszerpaprikát, és jól összedolgozzuk.
- A káposztát ízlés szerint kimossuk, majd a lefejtett levelekbe göngyöljük a tölteléket és feltekerjük. Lábasba tesszük, felöntjük vízzel, és rátesszük a lecsót. Körülbelül egy óra alatt összefőzzük (ne sokáig főzzük, mert nagyon ragacsos lesz a rizs).
mindmegette.hu
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: