Utazz Topival - Tippek kis és nagy felfedezőknek

MÁRCIUSI RECEPT

Csirkés-brokkolis casserole

Maradék sült csirkéből készül ez a nagyszerű egytálétel. Mindenképpen próbáljátok ki, mert gyors és nagyon finom!

Hozzávalók:

1 db csirkecomb (maradék sült csirke), 0.5 közepes db brokkoli, 0.5 db póréhagyma, 0.5 közepes db piros kaliforniai paprika, 3 dkg füstölt szalonna (pár szelet), 2 ek vaj, 10 dkg, mozzarella, 200 ml habtejszín, 2 db tojás, só ízlés szerint, bors ízlés szerint, 0.5 csokor petrezselyem, 2 közepes db újhagyma zöldje

Elkészítés:

  1. A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A brokkolit rózsáira szedjük és megmossuk a többi zöldséggel együtt. A paprikát kisebb kockákba vágjuk, a póréhagymát hosszában felezzük, majd szeleteljük. A szalonnát vékonyan szeljük.
  2. A zöldségeket egy kivajazott casserole edénybe (ez lehet egy üvegből vagy porcelánból készült ovális tál, aminek a hossza nálam kb. 25 cm volt) a szalonnaszeletekre helyezzük, hogy mindenhová jusson mindenből. Sózzuk borsozzuk, pici olívaolajjal meglocsolhatjuk. Így tesszük 10 percre elősütni.
  3. Közben a sültcsirke-maradékot leszedjük a csontról és felkockázzuk. A mozzarellát is kisebb darabokba vágjuk. Egy tálban habverővel felverünk két tojást, hozzáadjuk a tejszínt, sózzuk, borsozzuk, beleszórjuk az aprított petrezselymet, és félretesszük az öntetet.
  4. A sütőtálat kivéve a zöldségekre szórjuk a csirkét és a mozzarellát, majd nyakon öntjük a tojásos-tejszínes keverékkel, és mehet vissza a sütőbe további 15-20 percre sülni.
  5. Az így elkészített brokkolis-csirkés casserole akár azonnal is tálalható, de langyosan még jobb és hidegen is nagyon finom. Jó étvágyat hozzá!

sütési hőfok: 180°C

nosalty.hu

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!