Csirkés-brokkolis casserole
Maradék sült csirkéből készül ez a nagyszerű egytálétel. Mindenképpen próbáljátok ki, mert gyors és nagyon finom!
Hozzávalók:
1 db csirkecomb (maradék sült csirke), 0.5 közepes db brokkoli, 0.5 db póréhagyma, 0.5 közepes db piros kaliforniai paprika, 3 dkg füstölt szalonna (pár szelet), 2 ek vaj, 10 dkg, mozzarella, 200 ml habtejszín, 2 db tojás, só ízlés szerint, bors ízlés szerint, 0.5 csokor petrezselyem, 2 közepes db újhagyma zöldje
Elkészítés:
- A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A brokkolit rózsáira szedjük és megmossuk a többi zöldséggel együtt. A paprikát kisebb kockákba vágjuk, a póréhagymát hosszában felezzük, majd szeleteljük. A szalonnát vékonyan szeljük.
- A zöldségeket egy kivajazott casserole edénybe (ez lehet egy üvegből vagy porcelánból készült ovális tál, aminek a hossza nálam kb. 25 cm volt) a szalonnaszeletekre helyezzük, hogy mindenhová jusson mindenből. Sózzuk borsozzuk, pici olívaolajjal meglocsolhatjuk. Így tesszük 10 percre elősütni.
- Közben a sültcsirke-maradékot leszedjük a csontról és felkockázzuk. A mozzarellát is kisebb darabokba vágjuk. Egy tálban habverővel felverünk két tojást, hozzáadjuk a tejszínt, sózzuk, borsozzuk, beleszórjuk az aprított petrezselymet, és félretesszük az öntetet.
- A sütőtálat kivéve a zöldségekre szórjuk a csirkét és a mozzarellát, majd nyakon öntjük a tojásos-tejszínes keverékkel, és mehet vissza a sütőbe további 15-20 percre sülni.
- Az így elkészített brokkolis-csirkés casserole akár azonnal is tálalható, de langyosan még jobb és hidegen is nagyon finom. Jó étvágyat hozzá!
sütési hőfok: 180°C
nosalty.hu
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: